De asemenea, poate afecta sau poate afecta sănătatea inimii tale.

De asemenea, poate afecta sau poate afecta sănătatea inimii tale.

Persoanele care au diagnosticat cu această problemă de sănătate trebuie să urmeze un ghid precis și medicamente prescrise de medici pentru a preveni impactul major asupra sănătății. Cu toate acestea, urmând câteva sfaturi vitale pentru persoanele cu hipertensiune arterială, viața lor poate deveni mult mai ușoară și normală.

Cu unele schimbări importante în stilul dvs. de viață obișnuit, puteți reuși să reduceți nivelul hipertensiunii arteriale la nivelul normal și să-l păstrați dacă mențineți consecvența în astfel de schimbări sănătoase de-a lungul vieții.

S-a dovedit în cercetări că unele măsuri naturale sănătoase funcționează dramatic pentru scăderea nivelului tensiunii arteriale în mod natural, fără nicio intervenție a consumului de medicamente prescrise. Anumiți factori care determină nivelul tensiunii arteriale să depășească limita normală sau sănătoasă pot fi bine tratați și gestionați dacă doriți să faceți față acestei probleme de sănătate în mod natural.

De asemenea, poate întârzia sau poate reduce necesitatea de a lua medicamente prescrise pentru a vă reduce numărul. Conform recomandărilor Asociației Americane de Inimă, nivelul tensiunii arteriale a unei persoane sănătoase ar trebui să varieze la 120/80 mm Hg. Depășirea acestei limite înseamnă o tensiune arterială care este de 130/80 mm Hg sau mai mult decât aceasta este considerată hipertensiune arterială sau hipertensiune arterială.

Tensiunea arterială care variază între 120/80 și 130/80 mm Hg este numărată sub nivelul crescut al tensiunii arteriale, înseamnă că riscul de a dezvolta hipertensiune arterială din aceste categorii de persoane rămâne ridicat sau sunt în pragul de a dezvolta hipertensiune arterială.

Dacă, în orice situație, nivelul tensiunii arteriale depășește până la 140/90 mm hg, în special numărul de sus, pacientului în cauză trebuie să se acorde imediat asistență medicală pentru a preveni anumite riscuri pentru sănătate.

Cu toate acestea, nu trebuie să intrați în panică, chiar dacă sunteți diagnosticat cu hipertensiune arterială sau hipertensiune arterială sau tensiune arterială crescută, deoarece nimic rău nu se poate întâmpla în câteva zile, iar schimbările în stilul de viață vă pot reduce numărul într-o mare măsură.

Cele mai bune sfaturi pentru persoanele cu hipertensiune arterială

Reduceți-vă greutatea

Persoanele care sunt obezi sau care fac parte din categoria supraponderală au un risc mai mare de a dezvolta hipertensiune arterială la un moment dat al vieții. Deci, pentru a vă reduce numărul pe care îl măsurați sau urmăriți, ar trebui să vă pierdeți excesul de grăsime sau greutatea corpului cât mai curând posibil.

În acest context, vei fi surprins să afli că nu trebuie să aduci o reducere drastică pentru a reduce tensiunea arterială sistolica sau primul număr al tensiunii arteriale. Chiar și o reducere de 10 kilograme a greutății corporale totale este suficientă pentru a aduce schimbări vizibile în numărătoarea dumneavoastră.

S-a descoperit în cercetări că persoanele care urmează abordări dietetice pentru a opri hipertensiunea arterială sau DASH își pot reduce rata sistolice cu 5 până la 10 puncte cu o reducere de 20 de kilograme a greutății lor totale. Scopul acestei abordări este de a-ți menține nivelul IMC între 18,5 și 24,9 dacă te încadrezi în categoria supraponderală sau obeză.

Pentru a vă reduce greutatea și a o menține permanent, ar trebui să mâncați mai ales fructe proaspete, legume și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Păstrați consecvența în această rutină de dietă până când aduceți nivelul dorit de reducere atât a greutății, cât și a tensiunii arteriale la nivelul normal sau sănătos.

După cum știți acum că greutatea corporală excesivă este un factor principal care vă va cauza hipertensiune arterială și alte probleme majore de sănătate în viitorul apropiat, astfel încât primul obiectiv ar trebui să fie reducerea greutății cât mai curând posibil.

De asemenea, ar trebui să aveți grijă de măsurarea taliei, deoarece, conform specialiștilor din domeniul sănătății, circumferința în exces a taliei este cea care vă duce în primul rând să faceți o victimă a problemei de sănătate a hipertensiunii arteriale. Pentru bărbații care au talia mai mare sau egală cu 40 de centimetri și femeile cu talia mai mare de 35 de centimetri au un risc mai mare de a dezvolta hipertensiune sau hipertensiune arterială.

Așadar, concentrați-vă pe reducerea taliei la nivelul normal pentru a menține acest risc pentru sănătate departe de viața dvs., împreună cu concentrarea pe reducerea greutății corporale generale.

Creșteți-vă mișcările corpului și faceți mai comentarii despre ideal slim mult exerciții

Persoanele care duc un stil de viață sedentar sau sunt foarte puțin active în viața lor de zi cu zi sunt mai susceptibile de a dezvolta hipertensiune arterială. De asemenea, dacă sunteți deja diagnosticat cu această problemă de sănătate, atunci pentru a vă ocupa de această problemă și pentru a vă reduce numărul la nivelul normal, în mod natural, ar trebui să vă creșteți activitatea zilnică sau mișcările corpului.

Exercițiile fizice pot fi o modalitate excelentă de a vă menține în formă și de a vă menține nivelul tensiunii arteriale la starea normală într-un mod sănătos. Un antrenament de 30 de minute timp de cinci zile într-o săptămână sau un antrenament săptămânal de 150 de minute este ideal pentru a vă menține sănătos și pentru a vă menține nivelul TA sub control. De asemenea, va ajuta la reducerea greutății corporale dacă greutatea sau talia depășesc nivelul sănătos.

Se constată, într-un studiu asupra persoanelor diagnosticate cu hipertensiune arterială, că, cu o rutină constantă de exerciții fizice (150 de minute pe săptămână) doar în decurs de o lună, numărul tensiunii arteriale a scăzut cu 5 până la 8 mm Hg fără a lua medicamente.

În acest context, poți să te ajuți, dedicându-te la lucrări mai active în viața ta de zi cu zi. Preferă mai mult să te miști pentru a face lucruri pentru care anterior obișnuiai să ajute pe alții sau le eviți pe deplin.

Mergeți mai mult și stați mai puțin, folosiți scara în loc de lift, mergeți în loc să folosiți autobuzul sau mașina, răsfățați-vă în treburile casnice, mergeți la o plimbare cu bicicleta, participați la sport, în timpul zilei evitați să dormiți sau să stați mult timp pe scaun schimbă-ți în schimb mișcările corpului în mod frecvent pentru a-ți menține fluxul sanguin.

Persoanele cu hipertensiune arterială pot include mai multe exerciții aerobe în rutina lor de fitness fixă, deoarece acest tip de exerciții au un impact direct asupra reducerii nivelului de tensiune arterială. Conform unui studiu de cercetare efectuat pe persoanele diagnosticate cu hipertensiune arterială, s-a constatat că răsfățarea regulată a exercițiilor aerobe și cu o rutină mai activă a stilului de viață, reducerea medie a nivelului BL a detectat aproximativ 3,9% sistolic și 4,5% diastolic.

Conform recomandărilor Asociației Americane a Inimii, puteți include o sesiune de 40 de minute de exerciții fizice moderate până la viguroase, timp de 3 până la 4 zile într-o săptămână, pentru a reduce în mod natural nivelul TA. Cu toate acestea, dacă întâmpinați dificultăți de a acorda 40 de minute dintr-o singură mișcare, atunci separați-l la sesiuni de 10 sau 15 minute pe parcursul zilei. Cu activități moderate și viguroase, puteți reduce TA sistolice cu 15,6 mm Hg și TA diastolică cu 10,7 mm Hg.

Aceste rezultate au fost echivalente cu raportul de medicamente pentru tensiunea arterială. De asemenea, mișcările crescute ale corpului vă mențin ritmul de pompare a sângelui la inimă și ritmul de respirație într-o poziție sănătoasă, ceea ce duce la o presiune mai mică pe artere, ceea ce ajută la alimentarea cu sânge, ceea ce duce la o scădere a nivelului tensiunii arteriale. Prin urmare, ajută la prevenirea riscurilor majore pentru sănătate asociate cu o rată constantă a tensiunii arteriale ridicate a unei persoane.

Reduceți aportul de alcool

Dozele în exces de alcool vă pot crește cu ușurință nivelul tensiunii arteriale, chiar dacă sunteți suficient de sănătos. De asemenea, poate afecta medicamentele pentru hipertensiune arterială și poate reduce efectele acestora asupra sănătății dumneavoastră. Deși în limita moderată consumul de băuturi alcoolice este considerat bun pentru sănătate, totuși dincolo de limita moderată, acesta conține riscul de a crește nivelul tensiunii arteriale cu un ritm mai rapid.

Fiecare 10 grame de alcool (dincolo de un nivel moderat) poate crește rata TA cu 1 mm Hg. Conform recomandărilor RDI, pentru bărbați se recomandă 2 băuturi pe zi și pentru femei 1 băutură pe zi ca limită zilnică de consum moderat de alcool.

Într-o formă mai precisă, limita standard este decisă în funcție de tipul de băutură. O băutură standard constituie 5 uncii de vin, 1,5 uncii de băuturi spirtoase distilate și o 12 uncii de bere. Deoarece alcoolul are atât caracteristici bune, cât și rele pentru sănătatea ta, consumându-l în limita sa de moderație, nu poți decât să-i asiguri beneficiile bune pentru sănătatea ta.

Puteți reuși să vă reduceți nivelul tensiunii arteriale consumând alcool doar moderat cu cca. 4 mm Hg. Așa că urmați limita standard de aport dacă vă place această băutură și doriți să reduceți în mod natural nivelul ridicat al TA la starea normală.

Renunță la fumat

Fără îndoială, stilul tău de viață general are un impact foarte mare asupra nivelului de tensiune arterială din organism. Deci, toate obiceiurile și dependențele tale proaste ar putea să-ți ridice nivelul TA foarte mare dacă nu le lași la timp. Fumatul este ucigașul sau dependența majoră care afectează în mod direct nivelul TA.

Substanțele chimice existente în țigară vă afectează pereții arterelor și, pe termen lung, vă îngustează și întăresc vasele de sânge. Ca urmare, fluxul sanguin normal este afectat, ceea ce duce la creșterea nivelului tensiunii arteriale. De asemenea, poate afecta sau poate afecta sănătatea inimii tale.

Fumatul nu numai că vă poate crește imediat nivelul tensiunii arteriale, dar vă poate afecta și sănătatea inimii. Deși îți crește temporar tensiunea arterială, consecvența în acest sens duce la o creștere permanentă a nivelului TA, ceea ce provoacă afectarea de hipertensiune arterială.

De asemenea, afectează sănătatea plămânilor tăi și poate provoca afecțiuni care pun viața în pericol, cum ar fi cancerul pulmonar, cancerul de gât etc. Așa că, cât mai curând posibil, renunțați la fumat pentru a vă menține nivelul tensiunii arteriale în stare normală și, de asemenea, pentru a vă proteja de probleme majore de sănătate risc de creștere.

Da, nu o poți părăsi brusc, va dura timp. În acest context, puteți beneficia de ajutorul multor institute sau agenții de renunțare la fumat care vă ajută în această călătorie prin diferite consiliere și diferite metode de coping care vă ajută să faceți față dificultăților care vin în procesul de a renunța definitiv la fumat.

Reduceți aportul de sodiu și mâncați mai mult potasiu

Pe cât posibil, ar trebui să reduceți aportul de sodiu în masa zilnică și să căutați o alternativă sănătoasă, deoarece vă poate crește cu ușurință nivelul tensiunii arteriale. Persoanele diagnosticate cu hipertensiune arterială ar trebui să încerce să evite consumul de sare, altfel poate provoca un efect imediat asupra nivelului TA.

O lingură de sare conține 2300 mg de sodiu, ceea ce arată cât de rău poate afecta și afecta nivelul tensiunii arteriale chiar și cu un aport foarte mic din acesta. În acest context, poți lua ajutorul alimentelor bogate în potasiu sau alimente care sunt încărcate în mod natural cu potasiu deoarece ajută la reducerea efectului sării asupra organismului tău și îți scad nivelul tensiunii arteriale în mod natural.

Cu toate acestea, în timp ce utilizați mai multe diete bogate în potasiu, masa dumneavoastră ar trebui să aveți grijă să nu aveți nicio problemă cu rinichii, deoarece vă poate înrăutăți starea dacă aveți boli de rinichi. În afară de asta, este sigur pentru consum, în special pentru persoanele care prezintă risc de hipertensiune arterială sau au dezvoltat deja această problemă de sănătate.

Unele alimente comune care sunt bogate în potasiu includ pește, fasole, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi laptele, iaurtul, legumele precum portocalele, avocado, bananele, caise, legumele precum spanacul, legumele verzi, roșiile, cartofii, cartofii dulci, etc.

Alimentele în sine au un nivel foarte scăzut al propriului conținut de sodiu și cea mai mare parte a nivelului de sodiu este adăugat în timpul procesării. Prin urmare, este mai bine să evitați consumul de alimente procesate, deoarece acestea sunt încărcate cu conținut ridicat de sodiu sau sare, care este dăunătoare pentru nivelul sau starea dumneavoastră de tensiune arterială.

Când cumpărați produse alimentare, citiți cu atenție nivelul acestuia și alegeți acele articole care au un conținut foarte scăzut de sodiu. Nu vă puteți reduce consumul de sodiu la un moment dat, așa că mergeți încet și treptat, reducându-i aportul într-o perioadă de timp.

Reduceți aportul de zahăr și carbohidrați rafinați

Ceea ce mănânci zilnic influențează direct nivelul actual al tensiunii arteriale. Deci, dacă sunteți diagnosticat cu hipertensiune arterială, este foarte important să alegeți cu înțelepciune rutina de dietă dacă doriți să faceți față acestei stări de sănătate în mod natural.

S-a dovedit într-un studiu că aportul scăzut de zahăr și carbohidrați rafinați vă poate ajuta să vă reduceți nivelul tensiunii arteriale și vă va ajuta, de asemenea, să pierdeți în greutate, ceea ce este un factor declanșator al stării de hipertensiune arterială.

Deci, de dragul sănătății tale, asigură-te că eviți pe deplin consumul de alimente încărcate cu zahăr sau carbohidrați foarte rafinați. Într-un studiu efectuat pe persoanele diagnosticate cu hipertensiune arterială, s-au separat în două grupuri. Primul grup de oameni a fost ținut pe o dietă săracă în carbohidrați, iar al doilea grup a ținut o dietă cu conținut scăzut de grăsimi împreună cu medicamentele dietetice.

După încheierea acestui studiu, când nivelul tensiunii arteriale a fost verificat, s-a constatat că primul grup care urma o dietă săracă în carbohidrați a scăzut TA medie cu 4,5 mm Hg diastolică și 5,9 mm Hg sistolică. În timp ce cel de-al doilea grup de oameni care urmau o dietă scăzută în grăsimi și consumă nivelul TA a scăzut cu 0,4 mm Hg diastolic și 1,5 mm Hg sistolic.

Acest lucru arată că dieta cu conținut scăzut de carbohidrați este mult eficientă decât dieta săracă în grăsimi pentru a reduce greutatea, precum și pentru a scădea nivelul hipertensiunii arteriale. De asemenea, este prietenos cu sănătatea inimii și vă menține inima într-o poziție sănătoasă. Dieta cu conținut scăzut de zahăr va reduce sau preveni riscul de a dezvolta diabet, o problemă de sănătate care este o altă problemă de sănătate care apare mai ales la persoanele cu greutate corporală excesivă.

În afară de această reducere, reducerea aportului de zahăr și carbohidrați rafinați are un alt beneficiu pentru sănătate, deoarece vă menține stomacul mai plin pentru o perioadă mai lungă de timp, cu un aport mai mare de grăsimi și proteine. Prin urmare, ajută la reducerea greutății corporale.

Mănâncă mai multe alimente bogate în proteine

Se constată în cercetări că persoanele care consumă mai multe alimente bogate în proteine ​​în rutina lor zilnică de masă au șanse cu 40% mai mici de a dezvolta hipertensiune arterială sau hipertensiune arterială. De asemenea, ajută la scăderea nivelului hipertensiunii arteriale dacă sunteți deja diagnosticat cu o problemă de sănătate a hipertensiunii arteriale.

Cu toate acestea, dieta bogată în proteine ​​nu este pentru toată lumea, în special pentru persoanele care sunt diagnosticate cu boli de rinichi, deoarece vă poate complica boala. În afară de asta, este sigur să mănânci mai multe alimente bogate în proteine ​​și fibre, deoarece îți va menține stomacul mai plin pentru o perioadă mai lungă de timp. Prin urmare, vă va suprima apetitul în mod natural, ducând la o scădere a greutății pe termen lung, care este un factor principal care contribuie la creșterea nivelului de tensiune arterială.

Conform dieteticienilor, doar 100 de grame de consum zilnic de proteine ​​pot reduce nivelul hipertensiunii arteriale în mod natural, dacă sunt urmate în mod regulat. Unele surse alimentare obișnuite de alimente bogate în proteine ​​includ untul de arahide, nucile, brânza, năutul, fasolea și leguminoasele (fasole și linte), surse de păsări precum pieptul de pui, carnea de vită, ouăle, peștele precum somonul, tonul conservat etc.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagră bogată în mai mult conținut de pudră de cacao este bună pentru sănătatea inimii și, de asemenea, ajută la scăderea nivelului tensiunii arteriale. Cu toate acestea, în timp ce mănânci, trebuie să ai grijă de limita sa alimentară, deoarece consumul excesiv de ciocolată nu este deloc sănătos pentru inima ta sau pentru nivelul tău de hipertensiune.

Ciocolata neagră, bogată în conținut în exces de cacao, conține flavonoide, un compus vegetal special care determină dilatarea vaselor de sânge, reducând astfel presiunea arterelor care afectează fluxul normal de sânge, ducând la creșterea nivelului tensiunii arteriale.

My Blog
Logo