Дали ябълките са полезни за диабет?

Дали ябълките са полезни за диабет?

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

Ябълките са питателна закуска, но са захарите и въглехидратите в ябълкова стока или лоши за нивата на кръвна захар и инсулин, ако човек има диабет?

според нивата на Американската асоциация за диабет (ADA), въпреки че съдържат захари и въглехидрати, яденето на ябълки и други плодове не е проблем за човек с диабет тип 1 или диабет тип 2.

ябълките съдържат различен вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид на различен вид вид ябълки с различен вид 2 Захарта към храни с добавена захар и те също съдържат фибри и хранителни вещества. Човек с диабет трябва да е наясно как ябълките ги засягат, за да включи този плод в диета за диабет..

Преглед: Добри ли са ябълките за хора с диабет?

Хората с диабет трябва да наблюдават приема на въглехидрати, за да се уверят, че нивата на кръвната им захар остават стабилни през целия ден. Тогава има смисъл да се наблюдават всякакви храни, които съдържат въглехидрати и захари.

Според Министерството на земеделието на САЩ (USDA) има около 25 грама (ж) въглехидрати общо в средно- Размерна ябълка и около 19 g от това е захар.

По -голямата част от захарта в ябълка е под формата на естествено срещаща се фруктоза и това може да има различен ефект върху тялото от другите захари. Фруктозата е различна от рафинираните и преработени захари, които се срещат в пакетирани храни като шоколадови бонбони и бисквити.

Преглед, публикуван в Американския журнал за клинично хранене през 2017 г., установява, че замяната Захарта и инсулин в кръвния поток след хранене.

USDA съобщава, че средна ябълка съдържа около 4 g диетични фибри и това фибри може да помогне за забавяне на усвояването на захарите в тялото, което може да помогне Предотвратяване на шипове в захар и инсулин.

В допълнение, сдвояването на плодове със здравословна мазнина или протеин също може да намали скока в кръвната захар и да остави човек да се чувства пълен за по -дълго.

Ябълки и гликемичният индекс

Гликемичният индекс (GI) сравнява храните според вероятността те да причинят шипове на кръвната захар. Храните оценяват между 0–100, като водата има най -ниската и глюкоза най -високият резултат.

тялото абсорбира въглехидратите и захарите бързо от храни с висок GI резултат, като бонбони. Въглехидратите от храни с нисък GI резултат влизат по -бавно на кръвта и затова има по -малък риск от скок на кръвната захар.

царевичните флокчета, например, оценяват около 81 на GI, в зависимост от в зависимост от The Марка и тип. Това е висок резултат. Решаването на ябълките оценява около 36. Това е нисък резултат.

Общо ябълките могат да имат сравнително ниско въздействие върху нивата на инсулин и кръвна захар в организма. Това ги прави подходящ плод за хора с диабет, умерено.

ябълки и броене на въглехидрати

В миналото някои лекари посъветваха хората да броят въглехидратите си като начин за управление на кръвта нива на захар. Въпреки това, настоящите насоки за управление на диабета обаче се фокусират върху индивидуалните нужди и вече не препоръчват конкретен прием на въглехидрати.

Все още е от съществено значение някой да наблюдава всички промени, които имат след ядене на ябълка, така че те знаят какво да очакват в тялото си, когато го правят. Човек с диабет трябва редовно да тества нивата на кръвната си захар.

Лекар ще посъветва колко често и към какви цели трябва да се стреми, тъй като това ще зависи от индивида.

Мониторите на кръвна глюкоза са достъпни за закупуване онлайн.

Ползи и хранене

Много хора обичат ябълките за своята простота, но те също са много питателни.

един Средна ябълка, с тегло около 182 g, съдържа около:

 • Вода: 155,72 g
 • Енергия: 95 калории
 • Протеин: 0,47 g
 • Мазнини: 0,31 g
 • въглехидрати: 25,13 g, включително 18,91 g захар
 • Фибри: 4.4 g
 • Калций: 11,00 милиграма (mg)
 • Желязо: 0,22 mg
 • Магнезий: 9,00 mg
 • Фосфор: 20 mg
 • Калий 195 mg
 • Натрий: 2 mg
 • Цинк: 0,07 mg
 • Витамин С: 8,4 mg
 • Витамини А, Е и К
 • Различни В Витамини, включително 5 микрограма (MCG) фолат.

Диетичният GUI Delines for American 2015–2020 препоръчва възрастните да консумират 22,4–30,8 g фибри на ден, в зависимост от възрастта и пола. Човек може да се почувства пълен след ядене на ябълка поради комбинацията от фибри, вода и хранителни вещества.

Витамините А и С са антиоксиданти. Те могат да помогнат за намаляване на възпалението.

Специфични флавоноиди, като кверцетин, присъстват в ябълките. Те могат да помогнат за подобряване на нивата на кръвната глюкоза. Преглед от 2011 г. установи връзка между яденето на ябълки и по -ниския риск от диабет.

Всички тези фактори правят ябълките добър избор като бърза закуска между храненията.

Яденето на разнообразна диета Богат на зеленчуци и плодове, включително ябълки, е добър за всички, но може би дори по -важен за човек с диабет или преддиабет, когато има висок риск за разстройството.

Научете повече тук за подходящи храни за Хората с преддиабет.

диабет и други плодове

Диета, богата на зеленчуци и плодове, е полезна за всички, а някои плодове осигуряват повече ползи от другите, особено за човек с хронична Здравословно състояние.

Яденето на плодове В цялата им форма Суровата форма осигурява най -много ползи, тъй като обработката на плодовете може да намали фибрите, антиоксиданта и друго хранително съдържание.

плодове и череши

Плодовете имат по -ниски нива на захар от някои други плодове. Те са естествено с високо съдържание на антиоксиданти, флавоноиди и хранителни вещества, които спомагат за засилване на имунната система на организма и цялостното здраве.

Подобно на ябълките, черешите съдържат кверцетин, което може да бъде полезно за човек с диабет.

Богат цвят плодове могат да направят здравословен избор, включително:

 • Ягоди, малини и къпини
 • грозде и касис
 • Червените боровинки
 • Тартни череши

Възможно е да закупите плодове свежи или замразени. Изсушените версии могат да бъдат по -малко пълнежи, но също така са здравословен вариант. Въпреки това, всеки с диабет трябва да провери етикетите за https://harmoniqhealth.com/ добавена захар, тъй като това не винаги е очевидно.

Други плодове

Човек с диабет може да яде всякакви плодове в умереност, стига да е умерено, стига да се умее, стига Те нямат алергия.

ADA препоръчва следните плодове за хора с диабет въз основа на техния GI резултат:

 • Авокадо
 • Kiwi
 • Ананас
 • Канталупа, диня и медна роса
 • Цитрусови плодове, като грейпфрут, портокали и мандарини
 • Каменни плодове, включително кайсии, сливи и праскови

Повечето плодове имат нисък GI резултат, според ADA, но следните имат среден резултат:

 • Мелон ; и кръвната захар, тъй като чувствителността на всеки човек може да бъде различна.

  Някои могат да открият, че трябва да ограничат или av av OID плодове, които имат по -високо съдържание на захар, в зависимост от това как влияят на кръвната захар на човека.

  Трябва ли да избягвате плодови сокове?

  Човек с диабет трябва да може да консумира плодови сокове които съдържат 100 процента истински плод.

  Въпреки това, в зависимост от това как реагират нивата на кръвната им глюкоза, индивидът може да се наложи да ограничи приема, тъй като плодовите сокове могат да съдържат по -висока концентрация на захар и по -малко фибри от пресни плодове.

  Това може да причини по -висок скок на кръвната захар.

  Четири унции плодов сок съдържа около 15 g въглехидрати. Да се ​​съобразяваш с общия прием на въглехидрати по време на храненето е важно за управлението на диабета. Човек трябва да включва плодов сок в проследяването на въглехидратите си.

  плодовите сокове с добавени захари не са подходящи. Някои плодови сокове могат да започнат като плод, но процесът на превръщането им в сок може да премахне голяма част от фибрите и хранителните вещества. Това, което остава след обработката, често е по -високо както в захарта, така и в калориите от самия плод.

  Други „плодови сокове“ съдържат почти никакви истински плодове. Четенето на съставките и фокусирането върху 100 процента реални сокове е от решаващо значение за осигуряване на по-висок прием на хранителни вещества.

  Щракнете тук, за да получите някои идеи за вкусни и удовлетворяващи плодове и други напитки, които са подходящи за хора с диабет.

  Outlook

  Ябълките са изключително питателен избор на храна и могат да бъдат задоволителна и здравословна закуска. Те трябва да имат минимален ефект върху нивата на кръвната захар и инсулин, което ги прави добър вариант за хора с диабет.

  Редовното наблюдение на нивата на кръвната захар и инсулин след ядене на ябълки може да помогне на човек да знае как ябълките ще засягат ги. Хората винаги трябва да ядат разнообразие от пресни, здравословни храни.

  Пресни ябълки и други продукти на Apple са достъпни за закупуване онлайн. Хората трябва да избират пресни ябълки, а не на продукти, получени от ябълки, тъй като съдържат повече хранителни вещества и фибри и нямат добавена захар.

 • Тип 1
 • Тип 2
 • Хранене/диета

Медицинските новини днес имат строги насоки за снабдяване и черпят само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents

My Blog
Logo